В передчутті новорічних свят, мабуть, як дарунок за хорошу поведінку, в нашому житті відбуваються незабутні зустрічі. Для нас таким подарунком стала сумісна поїздка фахівців фізико-технічного факультету ДНУ ім. О. Гончара і КБ «Південного» до м. Кам’янське на день Науки до Технічного ліцею ім. Анатолія Лігуна.

Розповідаючи про унікальну технічну підготовку майбутніх студентів факультету, їх досягнення і перемоги, міжнародний досвід, студентські свята та цікаве дозвілля, отримали від молодих ліцеїстів неординарні питання, дорослу дискусію  та, як зазначили колеги, надзвичайно високий технічний рівень ліцеїстів.

Затримував погляди молодого покоління доцент кафедри технологій виробництва Олег Віталійович Бондаренко, що на дослідній установці показував як перетворити один вид енергії в інший.

Викликав посмішки у слухачів і зав. кафедри Шевцов Василь Юхимович, адже шуткувати, розповідаючи про ракетно-космічну техніку, може людина з непересічними знаннями, великим досвідом роботи із школярами і студентами та почуттям щирої любові до своєї професії.

Здивував вмінням володіти аудиторією і збирати біля себе зацікавлених учнів і начальник відділу управління персоналом КБ «Південне» Олександр Олександрович Балдін, колишній фізтехівець, котрий навчив відтворювати польоти ракети-носія та рух супутника за допомогою гаджетів.

Після зустрічі із ліцеїстами настав час познайомитись із керівництвом та вчителями ліцею. Ось тоді і стало зрозуміло, чому підростаюче в цьому закладі покоління розумне, зацікавлене в новому і дружнє. Надзвичайно відкриті, щирі, з почуттям відданості професії, безперечними фаховими знаннями та безкінечним, здається, прагненням до нових вершин, – саме такі люди навчають ліцеїстів.

Діти ж, як відлуння своїх викладачів, справжні зірочки та бажані гості будь-якого вишу. І нашого також. Бажаємо ліцею в канун прийдешніх свят щастя і здоров’я, щирих посмішок і справжньої любові, мирного неба і тепла, і, звісно, нових звершень, що складатимуться до багатої скарбнички ліцейних нагород, відкриваючи нинішнім і майбутнім поколінням сторінки славетної історії цього закладу.

Фотозвіт з поїздки за посиланням: https://drive.google.com/open?id=1u3HfAMW2BTWgnZcBf7QtS0lL4pcF61Xv